Metamorfose massage

Dit is een zachte ontspannende massage van de voeten, handen en het hoofd. Door de aandacht en de aanraking op deze specifieke plekken, kan men lichamelijk en geestelijk verschil in zichzelf gaan merken en een positieve levenshouding ontwikkelen. Door de ontspannig kan je lichaam zelf kijken wat er aan heling het eerste nodig is. Innerlijke veranderingen worden opgemerkt als een subtiele verandering, waarbij er meer inspiratie en motivatie kan komen om je leven te leven zoals werkelijk bij jou past ( zo heb ik het zelf ervaren). Je eigen zelfhelende vermogen regelt dat je krijgt wat je aankan en dat de verandering je dichter zou kunnen brengen bij wie je werkelijk bent om stapje voor stapje de weg ernaar toe bewuster te bewandelen. Dit kan eventueel ook met een grotere verandering. Alles zoals voor jou passend is en zonder het verwachten van resultaten. Een open, neutrale houding is vooral voor de masseuse belangrijk.

De grondleggers zijn Robert St John en Gaston Saint Pierre. De periode in de baarmoeder is een tijd (van rond de 9 maanden) waarin een embryo/foetus/baby al veel meemaakt van het leven van zijn/haar moeder en indirect de al of niet aanwezige vader. Het onderscheidt kan het ontwikkelende embryo dan nog niet maken tussen zichzelf en de moeder. Hierdoor kunnen er al veel gevoelens, patronen en overtuigingen ontstaan die in het verdere leven invloed blijven hebben. De reflexzones in voeten, handen en hoofd corresponderen met de wervelkolom en de persoonlijke ontwikkeling in de baarmoeder, waardoor deze metamorfose massage ook daar invloed op kan hebben. De mogelijke veranderingen komen van binnenuit bij de client zelf, uitgenodigd door de aanraking van de masseuse.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur en kost 55 euro. Het wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en behoort niet bij de beroepsvereniging van cranio sacraal therapeuten.

Deze zachte massage is voor iedereen die aangeraakt kan worden geschikt.