Voor wie kan Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal Therapie:

Cranio sacraal therapie Zeeland craniobalansTerwijl je aangekleed en ontspannen ligt op de behandelbank, zal ik met mijn handen contact maken met het ritme van de hersenvloeistof. Dit is goed te voelen in het bindweefsel dat overal in het lichaam zit. Het bindweefsel verbindt letterlijk alle spieren, organen en hersenen als een groot dun vlies, ook wel fascia genoemd.
Net als tijdens het slapen in de nacht (dan heet het regeneratie) krijg je door de rust en ontspanning van de behandeling energie over om te werken aan de gezondheid van je lichaam. Hierbij komt ook de energie van de behandelaar waardoor er samen aan een energierijk moment gewerkt wordt.
In dat rust moment zijn er meerdere technieken mogelijk om meer te begrijpen van je eigen lichaam. Waar zitten trauma’s uit het verleden opgeslagen? Hoe was je geboorte? Waardoor is die pijn ontstaan?
Het is verbazingwekkend welke herinneringen in je cellen opgeslagen zijn. En wat een wijsheid er in je lichaam zit, waar we vaak niet de tijd voor nemen om naar te luisteren. Wij kunnen dat samen doelgericht doen.

Leven met verlies:

Ieder mens maakt momenten mee in zijn/haar leven waarin verlies wordt ervaren. Dit kan zijn verlies van vrienden, ouders, werk, mobiliteit, enz.
Deze verliezen hebben hun invloed op ons leven nu, vaak zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Wil je je meer bewust worden van de  invloed van verlies op je leven nu, dan kunnen we daarover praten of met behulp van bovenstaande methoden vooral voelen en ervaren wat er bovenkomt. Gaandeweg kunnen we
er samen een goede plek aan geven en werken aan een bewuster en gezonder leven.

Baby’s en Kinderen

Steeds meer ervaringen wijzen uit dat de foetus in de baarmoeder al een bewustzijn heeft. Dit bewustzijn ervaart alles wat de moeder ervaart en zal in de 9 maanden van de zwangerschap dus al veel herinneringen, emoties en overtuigingen opslaan. Er zijn inmiddels  vele artikelen over de pre- en perinatale trauma’s van de baby geschreven (http://www.conscious-embodiment.co.uk/resources/articles/). Later zal een volwassene door deze trauma’s ook nog steeds beinvloed worden. Het is echter mogelijk om in een sessie werkelijk naar het “verhaal” van de baby te luisteren en het voor haar te erkennen. Door met empathie er voor haar te zijn en haar uit te leggen waarom het gebeurd is wat ze ervaren heeft. Hierdoor kan de baby haar emotionele lading ontladen en hierbij ook de traumatische ervaring loslaten.
De geboorte is al een hele uitdaging voor moeder en kind. Na de geboorte wennen aan elkaar en aan het nieuwe leven is voor zowel de ouders als de baby nodig. Vaak voel je je onzeker en heb je slaap en energie tekort, wat zorgt voor opbouw van spanning. Een ontspannende behandeling voor ouders en kind kunnen zeer goed ondersteunend werken.

Kinderen ondergaan in 18 jaar veel veranderingen in hun lichaam en gevoel. Leren herkennen van en leren omgaan met al deze veranderingen kan hen verder helpen te ontwikkelen tot jonge volwassenen, die goed in contact zijn met hun innerlijke kwetsbaarheid en kracht.